Welcome to Pinnacle Systems - Forums Sign in | Join | Help

Pinnacle Forums FAQ

Registratie & Login

Gebruikersprofiel & Instellingen

Geheimhouding & Veiligheid

Navigatie

Plaatsen

Gebruikersgroepen & Rechten

Prive boodschappen

Over Community Server

Registratie & Login

Waarom moet ik registreren?

Afhankelijk van hoe de administrator zijn /haar Community Server installatie heeft geconfigureerd kunt u verplicht worden een registratie aan te maken voor u een boodschap kunt plaatsen en in sommige gevallen het lezen van plaatsingen van anderen. De meeste configuraties staan het lezen van plaatsingen zonder registratie toe. De forums ondersteunen plaatsingen door anonieme gebruikers en de administrator kan dit voor sommige forums toestaan. Om uw voordeel te doen met alle mogelijkheden van de forums, zoals kiezen van een eigen avatar, volgens email, mailen naar gebruikers, het bezoeken van privé forums enz is het noodzakelijk te registreren. Het neemt slechts enkele seconden en het is aanbevelenswaardig om te doen.

Hoe kan ik registreren?

Om een te registreren moet u de registratie-pagina bezoeken en het betreffende formulier invullen. Hier kunt u details speciferen als uw gebruikersnaam en email-adres - afhankelijk hoe de forums zijn geconfigureerd kunt u gevraagd worden om een wachtwoord. Indien u niet gevraagd wordt om een wachtwoord, dan wordt er een gestuurd per email na succesvolle registratie.

Ik heb een gebruikersnaam en wachtwoord, hoe kan ik inloggen?

Na succesvolle registratie zoudt u een gebruikersnaam en een wachtwoord moeten hebben. U kunt dan de login-pagina bezoeken en uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om op de forums in te loggen.

Ik ben al ingelogd, waarom wordt ik automatisch uitgelogd?

Indien u bij inloggen niet de 'Onthoudt mij' optie aangevinkt hebt wordt u automatisch uitgelogd na een door de administrator ingestelde inactieve tijd, meestal 20 minuten. Als u prefereert dat u altijd automatisch wordt ingelogd, vink dan 'Onthoudt me' aan.

Ik ben mijn gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten.

Als u uw gebuikersnaam en/of wachtwoord bent vergeten kunt u de 'Wachtwoord vergeten' pagina bezoeken. Na invulling van het email-adres waarmee u heeft geregistreerd krijgt u uw gebruikersnaam en een nieuw wachtwoord gemaild. U krijgt een nieuw wachtwoord omdat we uw wachtwoord versleuteld opslaan en daarom de originele waarde niet kunnen reconstrueren. Na ontvangst van uw gebruikersnaam en een nieuw wachtwoord kunt u inloggen en uw wachtwoord wijzigen.

Wat als ik geregistreerd ben, maar ik kan nog steeds niet inloggen?

Indien u geregistreerd heeft en niet kan inloggen, check dan of u zeker bent van een geldige gebruikersnaam en wachtwoord. Als u zeker bent dat de gebruikersnaam en wachtwoord geldig zijn kunt u ofwel verzoeken uw registratie te activeren ofwel uw registratie is geblokkeerd. In dit geval kunt u het best contact opnemen met de Administrator(s) of Moderator(s).

Ik heb eerder ingelogd, maar dat kan nu niet?

Check eerst of uw gebruikersnaam en wachtwoord correct zijn. Als u nog steeds niet kunt inloggen is uw registratie ofwel geblokkeerd ofwel verwijderd wegens inactiviteit. Gelieve contact op te nemen met de administrator(s) of moderator(s)

Gebruikersprofiel & Instellingen

Wat is een gebruikersprofiel?

Een gebruikersprofiel is informatie omtrent uw registratie die bepalend is voor de wijze waarop de informatie in de forums wordt getoond. Dit is inclusief details over de plaatsingen waaraan u heeft bijgedragen, persoonsgegevens die u wenst te delen zoals web adres, weblog adres alsmede instellingen voor interactie met de forums zoals: kleurenschema's, tijdzone en vele andere instellingen.

Waarom moet ik mijn tijdzone instellen?

Zodra het forum weet in welke tijdzone u bent, worden alle datums en tijden relatief aan uw tijdzone getoond.

Hoe voeg ik een signatuur toe aan mijn plaatsing?

Een signatuur is een boodschap die wordt toegevoegd aan het einde van al uw plaatsingen in de forums. U kunt uw signatuur wijzigen uw de profiel pagina. Deze signatuur verschijnt dan onderaan al uw plaatsingen.

Wat is een avatar?

Een avatar is een (optionele) afbeelding die bij al uw plaatsingen wordt getoond. Avatars kunnen worden toegestaan door de administrator van uw forums.

Hoe stel ik mijn avatar in?

Indien avatars door de administrator zijn toegestaan ziet u een avatar sectie bij uw profiel. Hier kunt u instellen welke avatar u wilt gebruiken. U kunt een avatar laden of een URL specificeren waar deze te vinden is. U moet ook toestaan dat uw avatar bij al uw plaatsingen wordt getoond.

Hoe wijzig ik de taal?

De Community Server is ontworpen voor het gebruik in meerdere talen. Bij uw profiel kunt u kiezen uit de momenteel beschikbare talen.

Hoe stel ik het datumformaat in?

Het formaat van de datums in alle forums kan worden ingesteld in uw profiel.

Hoe zet ik 'emailsignalering' af?

Emailsignalering is een optie die indien ingesteld resulteert in het sturen van emails zodra plaatsingen gereageerd wordt op thema's waarop u heeft ingeschreven. U kunt dit integraal afzetten in uw gebruikersprofiel.

Wat zijn de overige iconen/avatars die bij gebruikers worden getoond?

Er zijn veel verschillende iconen die kunnen verschijnen bij de gebruikersnamen in de forums. Voorbeelden zijn administrators, moderators, of top plaatsers. Overige afbeeldingen zijn gebaseerd op de groepen waartoe de gebruiker behoort.

Waarom wordt ik verplicht in te loggen om te kunnen plaatsen, leden op te vragen of andere gebruikers te mailen?

Afhankelijk van hoe de administrator de forums heeft geconfigureerd kunt u worden verplicht om in te loggen voordat u deze delen van de forums kunt gebruiken/opvragen. Dit is primair voor de beveiliging van de gebruikers die hun gegevens delen en om ongewenste emails te voorkomen.

Geheimhouding & Veiligheid

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Eenmaal ingelogd kunt u uw wachtwoord wijzigen in de profiel pagina.

Hoe kan ik mij gebruikersnaam wijzigen?

Tenzij de administrator dit heeft toegestaan kunt u uw gebruikersnaam niet wijzigen. Indien toegestaan kunt u uw gebruikersnaam wijzigen in de profiel pagina.

Hoe kan ik mijn email-adres wijzigen?

Eenmaal ingelogd kunt u uw privé email-adres wijzigen in de profiel pagina

Welke profielinstellingen zijn verplicht?

De enige verplichte profielinstelling is uw privé email-adres. Dit is het email-adres dat wordt gebruikt bij inschrijving op de forums en voor het emailen van een vergeten gebruikernaam/wachtwoord. Het privé email-adres wordt nooit gedeeld of publiekelijk getoond. Indien u een email-adres publiekelijk wenst te delen, dan kunt u het publiek email-adres veld gebruiken. De rest van de profielinstellingen is optioneel.

Wat indien ik mijn naam niet getoond wil hebben in de ledenlijst?

U kunt deze optie kiezen in uw profiel, waarna uw naam niet voorkomt in enige ledenlijst, inclusief het overzicht wie online is.

Navigatie

Wat is een forumgroep?

Een forumgroep is een groepering van gerelateerde forums op topniveau. Een forumgroep bevat één of meerdere forums.

Wat is een forum?

Een forum is een groep van gerelateerde discussie thema's. Een forum bevat nul of meer thema's en nul of meer sub-forums.

Wat is een thema?

Een thema is een groepering van gerelateerde plaatsingen. Een thema bestaat uit 1 of meer plaatsingen. De eerste plaatsing wordt het thema. Na reacties op de oorspronkelijke plaatsing worden details van het thema bijgewerkt; aantal plaatsingen en laatste plaatsing.

Wat betekenen thema iconen?

Legenda thema inconen
Onderwerp met plaatsingen die u nog niet gelezen heeft.
Onderwerp met plaatsingen die u gelezen heeft.
Populair onderwerp met plaatsingen die u niet heeft gelezen. Een onderwerp wordt populair na een zeker aantal opvragingen en plaatsingen (gedefinieerd door administrator).
Populair onderwerp met plaatsingen die u heeft gelezen. Een onderwerp wordt populair na een zeker aantal opvragingen en plaatsingen (gedefinieerd door administrator).
Een aankondiging die u nog niet heeft gelezen
Een aankondiging die u heeft gelezen
Een vastgepind onderwerp met plaatsingen die u nog niet heeft gelezen. Vastgepinde onderwerpen worden getoond voor andere onderwerpen totdat ze worden vrijgegeven.
Een vastgepind onderwerp met plaatsingen die u heeft gelezen. Vastgepinde onderwerpen worden getoond voor andere onderwerpen totdat ze worden vrijgegeven.
Een vastgepind populair onderwerp met plaatsingen die u nog niet heeft gelezen. Een vastgepind onderwerp met voldoende opvragingen wordt populair.
Een vastgepind populair onderwerp met plaatsingen die u heeft gelezen. Een vastgepind onderwerp met voldoende opvragingen wordt populair.
Een afgesloten thema met plaatsingen die u nog niet heeft gelezen. Op afgesloten onderwerpen is geen reactie toegestaan.
Een afgesloten thema met plaatsingen die u heeft gelezen. Op afgesloten onderwerpen is geen reactie toegestaan.

Als ik een forum bekijk zie ik geen thema's/plaatsingen?

Het is mogelijk dat er bij een forum geen thema's worden getoond als er geen thema's zijn of indien er filters op het forum zijn aangezet en er valt geen thema binnen het filter. Een voorbeeld van een filter is een filter om geen thema's te tonen die ouder zijn dan een bepaalde datum zoals nieuwe thema's van de afgelopen 2 weken.

Ik plaatste zojuist een boodschap, hoe komt het dat ik deze niet zie?

Een forum kan al of niet worden gemodereerd afhankelijk van de configuratie van dat forum. Na plaatsing van een boodschap op een gemodereerd forum kunt u een boodschap ontvangen dat de plaatsing wacht op moderatie. Zodra de moderator(s) uw plaatsing accepteren wordt deze zichtbaar. De moderators kunnen ervoor kiezen uw plaatsing te verplaatsen, te wijzigen of te verwijderen om te garanderen dat uw plaatsing past op het betreffende forum.

Wat zijn de verschillende iconen bij de thema's?

De iconen naast thema's geven de status aan. U kunt uw muiscursor over deze iconen schuiven om te zien wat de verschillende status/type meldingen betekenen.

Wat is een aankondiging thema?

Een aankondiging is een speciaal thema dat altijd bovenaan een forum wordt getoond voor een vastgestelde tijd. Het doel van een aankondiging is de zichtbaarheid van bepaalde thema's te verhogen.

Wat is een vastgepind thema?

Een vastgepind thema is een speciaal onderwerp dat voor een bepaalde tijd bovenaan een forum wordt getoond. Een vastgepind thema is vergelijkbaar met een aankondiging, waarbij een aankondiging separaat van andere thema's wordt getoond en gebruikelijk geen reactie toelaat.

Wat is een afgesloten thema?

Een afgesloten thema is een speciale plaatsing waarop geen reactie mogelijk is. Zodra een gebruiker of een administrator/Moderator een thema afsluit zijn reacties niet meer mogelijk.

Kan ik thema's sorteren als ik een forum bekijk?

Ja, als u een forum bekijkt kunt u de thema's sorteren op auteur, reacties, opvragingen en laatste plaatsing. De standaard sortering voor een forum toont de nieuwst thema's als eerste. Om te sorteren kunt u eenvoudig op de kolomtitel klikken, b.v. laatste plaatsing en daarna op "toepassen".

Wat is de ‘XML’ icoon onderaan een forum?

De XML icoon verwijst naar de RSS feed voor het forum. RSS wordt gebruikt door andere applicaties.

Wat is de rood/groene icoon naast een gebuikersnaam als ik een plaatsing bekijk?

Dit icoon geeft de online status van de gebruiker weer. Een groen icoon betekent dat de gebruiker recentelijk actief is geweest (meestal binnen de laatste 15 minuten). Een rood icoon betekent dat de gebruiker recentelijk niet actief is geweest. U kunt uw muiscursor over de icoon halen om details over de laatste activiteiten van de gebruiker te zien.

Ik kan een forum niet vinden, hoewel ik zeker ben dat het bestaat.

Indien u een forum probeert te benaderen dat u eerder heeft bezocht en u krijgt nu een boodschap onbekend forum, dan zijn er twee mogelijke oorzaken. De eerste oorzaak is dat het forum privé is en dat u niet bent ingelogd. De tweede oorzaak is dat het forum is verwijderd.

Plaatsing

Kan ik HTML gebruiken?

Ja en nee. U kunt in de editor niet direct in HTML invoeren. Indien u Internet Explorer als uw standaard editor voor het aanmaken van nieuwe plaatsingen gebruikt, dan is dit een 'Rich Text Editor' die plaatsingen automatisch opmaakt in HTML. Indien u een andere browser dan Internet Explorer gebruikt, dan krijgt u een standaard HTML tekstbox en kunt u BBcode gebruiken voor het opmaken van tekst.

Wat is BBCode?

BBCode is een speciale syntax voor het opmaken van plaatsingen in platte tekst.

Kan ik bijlagen aan mijn plaatsing toevoegen?

Ja, maar de moderator(s) of administrator(s) moeten deze mogelijkheid per forum instellen.

Wat zijn emoticons?

Emoticons zijn grafische elementen die binnen de body van een plaatsing kunnen worden toegevoegd om emoties weer te geven. Voorbeelden zijn het gebruik van smilies in de tekst. De Community Server heeft een voorgedefinieerde set emoticons, echter de administrator kan er toevoegen.

Hoe plaats ik een nieuwe boodschap op een forum?

U kunt een nieuwe boodschap op meerdere manieren op een forum plaatsen, afhankelijk van de configuratie van de site door de administrator. Als u een forum bekijkt zult u een knop zien genaamd 'New Topic'. Klikken op deze knop brengt u naar een formulier voor het invoeren van een plaatsing of vraagt u eerst in te loggen. Afhankelijk van de configuratie kan voor sommige forums anonieme plaatsing zijn toegestaan (login niet vereist). Indien u de knop 'New Topic' niet ziet heeft u mogelijk niet genoeg rechten - zelfs na inloggen - om een boodschap te plaatsen zelfs als u het forum wel mag lezen.

Hoe kan ik reageren op een bestaande plaatsing?

U kunt reageren op een bestaande plaatsing door de 'Reply'- of de 'Quote'-knop te gebruiken die bij de plaatsing zijn opgenomen. Indien u geen 'Reply'- of 'Quote'-knop ziet als u de plaatsing opvraagt, dan heeft u ofwel geen recht om te reageren of op de plaatsing mag niet worden gereageerd.

Hoe kan ik mijn plaatsing muteren?

Als de administrator of moderator het forum of uw rol zodaning heeft geconfigureerd dat muteren is toegestaan ziet u een edit-knop naast uw plaatsingen. Klikken op deze knop maakt muteren van de plaatsing mogelijk.

Hoe kan ik mijn plaatsing verwijderen?

Als de administrator of de moderator het forum of uw rol zodanig heeft geconfigureerd dat wijziging is toegestaan ziet u een 'delete'-knop naast uw plaatsingen. Als een plaatsing een of meerdere antwoorden heeft mag u de plaatsing niet meer verwijderen.

Mijn plaatsing heeft woorden die vervangen zijn door ***?

De administrator kan een woordfilter voor plaatsingen hebben ingesteld. Als woordfilters zijn ingesteld worden bepaalde agressieve woorden gefilterd en vervangen door '***'.

Hoe kan ik een signatuur aan mijn plaatsingen toevoegen?

Dit onderwerp is verklaard in de sectie Gebruikersprofiel & Instellingen.

Hoe kan ik een avatar aan mijn plaatsingen toevoegen?

Dit onderwerp is verklaard in de sectie Gebruikersprofiel & Instellingen.

Gebruikersgroepen & Rechten

Wat zijn Rechten?

Rechten controleren wat u wel of niet mag doen als u de forums bekijkt. In de standaardinstelling van de forums worden de rechten rechtsonder op elke pagina getoond (waar rechten van toepassing zijn). De toegewezen rechten controleren alle aspecten van uw toegang tot de Community Server.

Wat is een Administrator?

Een administrator is het hoogste rechten niveau binnen de forums. Standaard heeft een administrator volledige rechten in de Community Server om alle acties uit te voeren, zoals plaatsingen modereren, gebruikers accepteren, aanmaken nieuwe forums enzovoort.

Wat is een Moderator?

Een moderator is het op een na hoopgste rechten niveau binnen de Community Server. Standaard kan een moderator alle taken uitvoeren binnen een forum of een set forums. Dit is inclusief accepteren, verplaatsen, muteren en verwijderen plaatsingen alsmede verbannen gebruikers. Als u een probleem heeft met een individueel forum is de beste plaats om te starten de moderator. Moderators behoren tot verschillende groepen die door de administrator worden geconfigureerd.

Wat is een Forumrol of gebruikersgroep?

Een gebruikersgroep, ook bekend als een rol is een groep van gelijksoortige gebruikers met als doel het toewijzen van rechten. Aanvullend aan de algemene rechten kan een rol ook gebruikt worden om een afbeelding voor een gebruiker in die rol te tonen. Rollen maken het werk van administreren of modereren van de site eenvoudiger omdat gebruikers een rol kan worden toegewezen en dan rechten, gebaseerd op die rollen.

Hoe kan ik lid worden van een rol of een gebruikersgroep?

Gebruikers worden toegewezen aan gebruikersgroepen door de administrator of de moderator. Als er een forumrol is waaraan u wilt deelnemen, stuur dan een privé boodschap naar één van de administrator(s) voor meer informatie.

Privé boodschappen

Wat is een privé boodschap?

Een privé boodschap is gelijk aan een email binnen Community Server. U kunt een privé boodschap binnen Community Server site versuren die alleen voor hen zichtbaar is. Geen persoonlijke informatie zoals het email-adres van de gebruiker wordt ooit ontsloten.

Over Community Server

Wat is Community Servers?

Community Servers is een rijk kennismanagement- en samenwerking platform ontwikkeld om te voldoen aan de meest uitgebreide eisen voor samenwerking. Het wordt gebruikt door de fortune 100 bedrijven, kleine beginnende bedrijven, scholen en individuele personen om beter te kunnen delen en samenwerken. Community Server is perfect voor het opzetten van een systeem voor het opzetten van een syteem voor produktondersteuning, rapportage en afgemeen informatiebeheer door organisaties en individuele personen.

Waar kan ik een kopie van de Community Server verkrijgen?

Bezoek http://www.communityserver.org om de laatste commerciële of niet-commerciële versie te downloaden.

Wat voor soorten licenties zijn beschikbaar?

Bezoek http://www.communityserver.org voor meer informatie over de beschikbare types licenties. Community Server is beschikbaar in zowel commerciële als noetcommerciële versies.

Wat doe ik met nieuwe uitbreidingen die ik heb gemaakt of fouten die ik heb hersteld?

Bezoek http://www.communityserver.org om uit te zoeken hoe verbeteringen bij te dragen en fouten te rapporteren.
Copyright © 2012 Corel, Inc.. Terms of Use | Privacy Policy