Forums
in > Search
Welcome to Pinnacle Systems - Forums Sign in | Join | Help

Re-rendering MP4 when adding to timeline

Last post 11-12-2020, 11:30 by Tony P. 2 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  11-12-2020, 10:25 807505

    Re-rendering MP4 when adding to timeline

    Hi all,

    I have been a long-time Studio user, but version 23 is driving me nuts.

    Every time I add a MP4 file (from various sources including a drone) to the timeline, I get that green bar above the clip that makes it wait until it renders and then I can edit the clip and export the project. Is there something in the type of MP4 file that is being imported that would cause this? It's really aggrivating to have to wait for each clip...I was using "quick import" from files on my PC. 

  •  11-12-2020, 10:30 807506 in reply to 807505

    Re: Re-rendering MP4 when adding to timeline

    What are your timeline settings?

    What is the resolution and frame rate of your mp4 clips?

    What is your playback optimization set to? 

  •  11-12-2020, 11:30 807513 in reply to 807505

    Re: Re-rendering MP4 when adding to timeline

    I bet Optimization is set to 100.

    Go to Setup>Control Panel>Export and Preview, and change Optimization to 50. Depending on your hardware, you can set it to zero and Render while play to off.

    Also, make sure that you have in  Setup>Control Panel>Project Settings, that you have Detect Format from first clip, check marked. Always drag the video clip to the timeline first to set the Project settings.

    If you use a title or image, it will change to those settings. 

    Also, with your computer hardware, writing HP600 means nothing. What make/model CPU do you have, and if you have a graphics card, list that. 

    See mine below as an example of listing your computer hardware.

View as RSS news feed in XML
Copyright © 2012 Corel, Inc.. Terms of Use | Privacy Policy