Welcome to Pinnacle Systems - Forums Sign in | Join | Help

Betreft: studio 18.5 ultimate

 •  08-26-2015, 6:46

  Betreft: studio 18.5 ultimate

  Ik ben vrijwel even oud en gebruik ook al meer dan 15 jaar Pinnacle Studio. Ik ben begonnen met Studio DC10+. Vorig jaar ben ik overgestapt van Studio 15 naar Studio 17. Inderdaad was dit de grootste stap in de serie. Ik heb eerst grondig de meegeleverde gebruiksaanwijzing gelezen, want de manier van aanpak, de hele filosofie achter het programma, is behoorlijk veranderd. Bijna alles zit op een andere plek. Maar het went snel. Ik heb nog wel eens dat ik iets niet kan vinden, maar dan weet ik dat ik het ooit in de gebruiksaanwijzing heb gelezen en dan vind ik het wel.

  Ik vind wel dat de nieuwe aanpak zich veel meer richt op de gespecialiseerde amateur, bijna professional, dan op de eenvoudige beginnende amateur. Nog veel meer toeters en bellen. Zo gebruik ik de hele bibliotheek, waar je al je ruwe materiaal al in kunt voorbewerken, voordat je het in een project gebruikt, helemaal niet. Dat wordt pas handig als je materiaal hebt dat in een aantal verschillende projecten nodig is. Dan hoef je verbeteringen maar 1 keer toe te passen, in de bibliotheek en niet telkens weer in ieder project. Ik beperk me echter meestal tot kleine projecten met materiaal dat eenmalig wordt gebruikt. Dan kun je de verbeteringen, net als bij oudere Studio versies, gewoon in je project doen.

  Het verschil tussen DVD kwaliteit en HD kwaliteit is duidelijk te zien, mits je ook apparatuur hebt die dat kan laten zien. Ik heb zelf een nieuwe camera gekocht. Die zijn tegenwoordig vrijwel allemaal HD. Ik heb de resultaten vergeleken, door het ruwe materiaal af te spelen. Ook in Studio 15 kon ik al wel wat met HD kwaliteit bewerken. Het verschil is goed te zien, maar hoe belangrijk je dat vindt, blijft subjectief.

  Ik heb toen Studio 17 gekocht, omdat ermee werd geadverteerd dat het ook een smart-render functie had voor AVCHD video. Ik hoopte dat hiermee de render tijd van mijn projecten aanzienlijk zou worden bekort. Dat is nogal tegengevallen. In de praktijk blijkt Studio 17 vrijwel nooit in staat de smart-render functie te gebruiken. Daarmee was voor mij het grootste voordeel van Studio 17 weggevallen. Maar nu ik er eenmaal aan gewend ben, blijf ik het wel gebruiken. Ik weet niet of Studio 18 op dit punt veel beter presteert. Als ik het van te voren geweten had, was ik misschien Studio 15 blijven gebruiken, dat ik tweede-hands, via Marktplaats, op de kop had getikt, omdat het niet meer nieuw te krijgen is.

  Nu Windows 10 nog maar net op de markt is,  is het nog niet echt duidelijk wat dit voor de verschillende Studio versies betekent. De eerst aanwijzingen zijn dat alleen de versies vanaf 16 onder Windows 10 redelijk goed aan de praat te krijgen zijn. De noodzaak om over te stappen naar Windows 10 is er eigenlijk alleen voor nieuwe PC's, aangezien Windows 7 en 8.1 nog tot in de 2020-er jaren door Microsoft worden ondersteund.

View Complete Thread
Copyright © 2012 Corel, Inc.. Terms of Use | Privacy Policy