Welcome to Pinnacle Systems - Forums Sign in | Join | Help

Avid studio / studio 15/ keuzedilemma(s)

 •  02-22-2011, 2:12

  Avid studio / studio 15/ keuzedilemma(s)

  Als bezitter van Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection sta ik nu voor de keus

  1.       Kiezen voor een upgrade naar studio 15 a 89,95 euro of

  2.       Kiezen voor een upgrade naar Avid Studio a 99,95 euro

  Het ziet er naar uit dat Studio 15 niet erg veel nieuws te bieden heeft en door velen wordt geclassificeerd als de lang verwachtte en nooit gekomen update 14.1 Nu bestaat het katterige gevoel dat Avid nooit een aantal bekende bugs heeft willen oplossen en ons nu opscheept met een dilemma. Kennelijk zijn marketing overwegingen hier belangrijker dat het consumentenbelang.

  Om het maar concreet te maken het volgende. In de gegeven omstandigheden kies ik voor een upgrade naar Avid Studio. Inmiddels heb ik een vakantiefilm met de nodige menu’s hersteld met een gedownloade trial versie van Studio 15. Het probleem met het steeds terugkeren naar menu 1 is daarmee hersteld.

  De vraag is of bestaande Pinnacle Studioprojecten in de toekomst gemodificeerd en hersteld kunnen worden binnen Avid Studio. Of blijven we dan afhankelijk van Studio 14 met alle bekende problemen?

  Als Avid Studio ook bestaande Pinnacle Studio projecten aankan is er niets aan de hand. In het andere geval zou je ongeveer 190 euro uit moeten geven om op een goede manier met bestaande projecten verder te kunnen. Gezien onderstaand item uit de Avid kennisdatabank is het niet gegarandeerd dat Avid Studio bestaande projecten goed zal verwerken.

  Het alsnog uitbrengen van Studio 14.1 update om in de bugs te voorzien ligt dan ook voor de hand. Wil men dat niet dan is het wellicht mogelijk om bij een upgrade naar Avid Studio de Studio 15 versie gratis mee te leveren.

   

  Will projects from previous Studio versions import into Avid Studio?

  Yes, projects from previous Studio versions 12 and up are tested and will import into Avid Studio.  Studio 10 and 11 projects are not tested, but technically they should import as well.

  There may be projects from versions 10 and above that do not work. This may be because the project is complex or contains effects that are not supported in Avid Studio.   For more complex projects, it is recommended that these be completed in the Studio version in which the project was created. New projects can then be started in Avid Studio.

  Another option is to output the project as an AVI or MPEG 2 file in the previous version of Studio and import that new file into Avid Studio.  You should pick the file format that is in alignment with your desired final destination.  For example, if you want to eventually create a DVD, you should export an MPEG2 file.

   

View Complete Thread
Copyright © 2012 Corel, Inc.. Terms of Use | Privacy Policy