Forums
in > Search
Welcome to Pinnacle Systems - Forums Sign in | Join | Help

Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

Last post 05-29-2008, 15:05 by Marc P.. 44 replies.
Page 1 of 2 (45 items)   1 2 Next >
Sort Posts: Previous Next
  •  03-19-2008, 16:01 140941

    Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    I was having problems with my Studio 9 so I uninstalled it and reinstalled it.  After I got everything back to order, I re-created the video I was working on went to add Smart Sound Music and it didn't work.  I can get to it, and click on any song I want and play it, just can't hear it.  ( And yes I have my speakers on and sound turned up.)  It worked yesterday before I reinstalled it.  Any ideas?  Thanks!

     

    Denise

  •  03-19-2008, 21:47 141083 in reply to 140941

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    Can you hear audio from your videos and just not with the Smartsound tracks?
  •  03-20-2008, 16:02 141664 in reply to 141083

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    Yes, I can hear the sound from my video, just not from SmartSound.  When I click on a SmartSound track to preview it, the buttons under the video preview window go away too, if that helps.  When I reinstalled Studio 9, it said it couldn't install a few of the SmartSound tracks.  I didn't think that would affect them all, but I tried reinstalling yet again and it still did the same thing.
  •  03-21-2008, 16:43 142243 in reply to 141664

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    You could try and reinstall Studio 9 in Safemode and see if that will result in better compiling.
  •  03-24-2008, 11:53 143246 in reply to 142243

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    I tried installing it in safe mode, but the SmartSound didn't even install period.  When I tried to bring it up in Studio 9 it said insert Studio 9 QS CD.  I did and nothing happened.  I tried reinstalling it in regular mode and it said it had a cyclic redundancy check or error and it quit.  I will keep trying different things, but any other help is appreciated.
  •  03-24-2008, 13:58 143279 in reply to 143246

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    After I installed it in Safe Mode again, I tried reinstalling in regular mode without uninstalling it.  The SmartSound files were loaded and installed but #'s 1, 12, 14, 17, 18, 19, 20 & 23 of 25 said there was an A-2166 error and were skipped.  Does this mean those files are corrupt or something?   And I won't be able to install them? 
  •  03-24-2008, 15:36 143320 in reply to 143279

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    A cyclic redundancy check error means that the computer is having a hard time reading off the disc. I suggest try copying the whole contents of Studio 9 to a folder on your desktop and using the Setup file on that folder yet again attempt to reinstall in Safe mode. See if the same errors occur. Keep us posted.
  •  03-24-2008, 16:00 143329 in reply to 143320

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    Ok, just so I don't do this wrong and have to end up doing it all over...

     You are saying to install Studio 9, and when it asks where to install it, I tell it on a folder I've made on my desktop?

    Then I restart in safe mode and install it from that folder?

  •  03-24-2008, 21:30 143417 in reply to 143329

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    What you need to do is make a folder on your desktop, copy the contents of the Studio 9 disc and paste there. Then run the setup from that folder instead of using the disc to install it and thats it.
     

  •  03-25-2008, 16:55 144067 in reply to 143417

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    The only Setup file I have in the Studio 9 folder is for PCI Performance Enhancer?
  •  03-25-2008, 20:07 144115 in reply to 144067

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    You should see a folder named "Setup" and inside you will find "setup.exe". Thats what you need to run to install Studio 9.
  •  03-26-2008, 8:04 144348 in reply to 144115

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    I went to Program Files, Pinnacle folder, Studio 9 folder, and there is no Setup folder or Setup.exe file anywhere.  I looked in all the other folders and the other folders in the Pinnacle folder.  Am I not looking in the right place?
  •  03-28-2008, 12:20 145766 in reply to 144348

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    iluvgolf18:
    I went to Program Files, Pinnacle folder, Studio 9 folder, and there is no Setup folder or Setup.exe file anywhere.  I looked in all the other folders and the other folders in the Pinnacle folder.  Am I not looking in the right place?

    were you able to make a copy of the Installation disc? If you have browse the place where you put the clone of the disc and you will find a setup folder there containing a setup.exe file.

  •  03-28-2008, 15:27 145828 in reply to 145766

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    There is no setup folder in the folder on my desktop either.  Whatever I copied from the Studio 9 folder when I installed it to the folder on my desktop is what's in there, no Setup file or folder.
  •  03-28-2008, 20:31 145957 in reply to 145828

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    Could you browse the disc itself and see if you find the Setup folder there? If you do find it there, you may have had a problem with copying the disc earlier.
  •  03-29-2008, 11:01 146208 in reply to 145957

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    Here's what I've spent the better part of the  day trying:

    I copied the whole contents of the Studio 9 CD onto the folder on my desktop.  The setup folder was there, so I tried installing from there but still got the A-2166 error when the SmartSound tracks were trying to install.  So then I tried installing in safe mode but the SmartSound didn't even get to that point where it says "preparing" each track and installing them.  I just looked in the Studio 9 folder on my hard drive from my most recent install, and there still is no Setup folder. 

    So is there nothing else I can do?  I don't know a lot about this kind of stuff, but would seem to me that something is corrupt or bad on the disc and is not letting me install those SmartSound tracks?

  •  03-31-2008, 21:50 147481 in reply to 146208

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    Try downloading the Smartsound install pack from here and tell what happens.
  •  04-02-2008, 12:00 148524 in reply to 147481

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    I downloaded it and installed it, it said the update was complete, i started Studio 9 and they still don't work.
  •  04-02-2008, 18:05 148778 in reply to 148524

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    Install it two more times and it might work. I'm not sure about studio 9, but in Studio 11 you had to install it three times, the first time it would install but it would not work, the second time you install it, it really does a un-install, the third time you run the installer it reinstalls but for some reason it works.
  •  04-03-2008, 8:14 149099 in reply to 148778

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    I tried it again and it tried to uninstall it since it was already on the computer.  However, I got the error 1316.A and then the error 1630...Fatal Error During Installation.  I tried removing it from Add/Remove but got the same thing.  So now I can't get it off the computer.
  •  04-03-2008, 23:11 149477 in reply to 149099

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    Carefully follow the instructions on the Smartsound web site for these errors. Found here.
  •  04-04-2008, 16:08 149900 in reply to 149477

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    I followed the instructions step by step and word for word.  It worked, but I still have no SmartSound.  I ran the SmartSound Quicktracks update and then started Studio 9 and it says..."Please insert the Studio 9 Plus CD or SmartSound Audio Palette CD".  So does this mean I have to run Setup again from the main CD?  And if so, should I first remove the SmartSound Quicktracks Update?

    I forgot to add that I installed the Quicktracks Update then uninstalled and reinstalled like you said to try, still didn't work.

  •  04-04-2008, 19:37 149969 in reply to 149900

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    It sounds like you have the software, but you just don't have any music installed. Or maybe the sound data base is all confused from everything that was done.

    Let's try the rebuilding the sound data base first, go into you music tab of studio 9, click on the "Smart sound" button. Then click on the "Rebuild Smart Sound Database" button. After that finishes click on the "Libraries" tab, does it list 11 Libraries? If not then you do not have any music loaded. (Stop studio 9) then all you have to do is put your studio 9 disk in, (if it auto starts the install, shut it down) then with windows explorer, open up the CD, in there you will find a 3rd apps directory (I'm doing this from memory so the names may be slightly different), in there will be a smartsound directory, in there will be two installers, run only the music installer, do not run the software installer. Start up studio 9, you should have everything.

  •  04-05-2008, 10:04 150255 in reply to 149969

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    I tried what you said, didn't work unless I wasn't in the right place.  I tried rebuilding and in the Library tab it only had Online Database or something like that.  I put the disc in and went to Windows Explorer.  I didn't see a 3 apps folder but there was a SmartSound folder, so I opened that up and had "Quicktracks Installer" and "SmartSound Pinnacle Music".  I wasn't sure which one you meant so I tried the Quicktracks one but nothing happened when I double clicked it (several times).  So I tried the other one and when it was preparing the tracks I got the same error I always get and they weren't installed.  So I guess back to square one?
  •  04-05-2008, 10:13 150260 in reply to 149900

    Re: Smart Sound Music not working in Studio 9 Plus

    iluvgolf18:

    I followed the instructions step by step and word for word.  It worked, but I still have no SmartSound.  I ran the SmartSound Quicktracks update and then started Studio 9 and it says..."Please insert the Studio 9 Plus CD or SmartSound Audio Palette CD".  So does this mean I have to run Setup again from the main CD?  And if so, should I first remove the SmartSound Quicktracks Update?

    I forgot to add that I installed the Quicktracks Update then uninstalled and reinstalled like you said to try, still didn't work.

    [butt in]

    I have nver done this but have been paying attention because of a likely upgrade to S11 in the near future.

    I was of the opinion that the procedure is not install-uninstall-install as stated above, but rather install-install-install.Hmm

    If I am way off base or totally out in left field or anywhere off the beaten path, please let me know.

    [/butt out]

Page 1 of 2 (45 items)   1 2 Next >
View as RSS news feed in XML
Copyright © 2012 Corel, Inc.. Terms of Use | Privacy Policy