Forums
in > Search
Welcome to Pinnacle Systems - Forums Sign in | Join | Help

No sound in produced DVD's

Last post 11-29-2012, 1:08 by GeraldGibbs. 7 replies.
Sort Posts: Previous Next
  •  11-27-2012, 4:06 563910

    No sound in produced DVD's

    Good day Sir.

    Pardon me if my question is misplaced, however, I searched the forum and could not find a suitable place where I could raise my question.

    I completed the editing of one of my big projects and everything works 100% - sound, video, inported music, etc.

    I then burned the project to DVD but no sound/music!!! Nothing! the video playback is 100%.

    I have recorded a number of DVD's with the different audio settings in the "Make Movie" part but still no sound at all?

    Any advice, please?

  •  11-27-2012, 4:44 563912 in reply to 563910

    Re: No sound in produced DVD's

    GeraldGibbs:

    Good day Sir.

    Pardon me if my question is misplaced, however, I searched the forum and could not find a suitable place where I could raise my question.

    I completed the editing of one of my big projects and everything works 100% - sound, video, inported music, etc.

    I then burned the project to DVD but no sound/music!!! Nothing! the video playback is 100%.

    I have recorded a number of DVD's with the different audio settings in the "Make Movie" part but still no sound at all?

    Any advice, please?

    I think the settings.ini File Fix, fixes the "No sound on DVD". Or it might fix the "No sound in Edit", when you have both integrated & separate Audio cards. Or both. There's an FAQ for that.

    A "No sound on DVD" Forum Search, should bring something-up. There have been plenty of them, over the years.Indifferent 

    Anyone-else?

  •  11-27-2012, 9:14 563946 in reply to 563910

    Re: No sound in produced DVD's

    You may want to try this:

    1. Delete all auxillary files

    2. On make disc, select "always re-enconde entire movie".

    3. Turn on background rendering (if not done so) and let rendering finish.

    4. Make your disc (you may want to try create disc content, but don't burn) so you can save yourself some DVD's.

    5. Check results.

  •  11-27-2012, 10:49 563968 in reply to 563946

    Re: No sound in produced DVD's

    What version of Studio?  If 10 or 11, there is actually a patch that fixes some of these issues.
  •  11-28-2012, 3:34 564099 in reply to 563968

    Re: No sound in produced DVD's

    bittmann:
    What version of Studio?  If 10 or 11, there is actually a patch that fixes some of these issues.

    FWIW - I think it was Raff who Linked to the Disc API FAQ Fix a few months ago fot No Sound on DVD with S15. I followed with the same Link for another Poster with S15. I think they both worked.

  •  11-28-2012, 15:59 564183 in reply to 564099

    Re: No sound in produced DVD's

    Agreed.  The complicating factor: The fix for S10 and S11 disk authoring issues is apparently a different fix from the S15 disk API fix, so there's more than 1 fix out there that may be in play, depending upon which software the user is running.
  •  11-29-2012, 1:05 564232 in reply to 563946

    Re: No sound in produced DVD's

    Good day

    Thanks for your reply. I appreciate it.

    I did all that you adviced me to do, yet the problem remains!

  •  11-29-2012, 1:08 564233 in reply to 563968

    Re: No sound in produced DVD's

    Good day.

    Thanks for your reply.

    I'm running Studio 14 Ultimate Collection version.

View as RSS news feed in XML
Copyright © 2012 Corel, Inc.. Terms of Use | Privacy Policy